Centrum Plan Schaijk

Plan

Schaijk heeft van oudsher een aantrekkelijk centrum, waar veel bezoekers uit Schaijk, Reek en omgeving hun boodschappen komen doen. De winkels zijn van oudsher gebundeld langs de oorspronkelijke wegen: de Schutsboomstraat en de Pastoor van Winkelstraat. Er is op dit moment geen centrale plek waar de winkels allemaal bij elkaar zitten. En er ontstaat links en recht leegstand, ook midden in het dorp.

 

Een echt dorpshart

Door het bundelen van winkels ontstaat één centrale plek om te winkelen en te verblijven. Één gebied waar je terecht kunt voor alle boodschappen, zodat iedereen makkelijk van winkel naar winkel kan. Een echt dorpshart voor Schaijk. Dat dorpshart zal extra bezoekers trekken, en daardoor kunnen extra winkels aangetrokken worden. Zo kan Schaijk zich verder ontwikkelen en nog vele jaren een levendige kern blijven, met goede voorzieningen.

 

Supermarkten vormen de kern

Tegenwoordig zijn de supermarkten de kern in zo’n dorpshart. Een breed aanbod dat veel bezoekers aantrekt. In Schaijk zijn dat de EMTÉ en de Albert Heijn. De bedoeling is dat deze bij elkaar komen te zitten in het centrum, met direct daar omheen een aantal andere (kleinere) winkels. Welke winkels er precies komen, dat hangt af van de winkeliers die zich daarvoor bij de gebouweigenaren aanmelden.

 

Digitale rondleiding door het centrumplan

Om een indruk te krijgen hoe nieuwe centrum van Schaijk er uit komt te zien is er een 3D-film gemaakt, waarin u het Centrumplan van alle kanten kunt bekijken.